Blog

Så vad innehåller Gladskin?

Så vad innehåller Gladskin?

Har du någonsin tittat på innehållsförteckningen på någon av våra förpackningar? De är faktiskt väldigt korta.

Det beror på att alla ingredienser har blivit noggrant utvärderade för att endast inkludera de absolut viktigaste – inga extra dofter, alkoholer, steroider, konserveringsmedel, parabener eller sulfater behöver finnas med.

Så vad gömmer sig egentligen på insidan?

Låt oss ta en närmare titt på några av våra vanligaste ingredienser:

Aqua

FÖRDELAR


Lösningsmedel
Hypoallergent

Vatten (Aqua) är den vanligaste ingrediensen i kosmetiska produkter. Det används främst som lösningsmedel för att lösa upp andra ingredienser eller i kombination med oljor för att skapa emulsioner.

Glycerin

FÖRDELAR


Fuktighetsbevarande ingrediens


Fuktighetsbevarande ingredienser håller kvar fukten i huden. Vårt växtbaserade glycerin drar till sig fukt från luften för att återfukta hudens yttersta lager.

Vaselinum Album

FÖRDELAR


Förhindrar vattenförlust
Lugnande

När din hudbarriär utsätts för påfrestningar är det svårt att bibehålla fukten – vilket resulterar i torr hud. Vaselinum album motverkar fuktförlust genom att bilda en barriär av lipider som förhindrar fukten att försvinna från hudens yttersta lager och bidrar till att hålla huden mjuk och slät.

Paraffinum liquidum

FÖRDELAR


Mjukgörare
Skyddar huden

Varje gång din hud blossar upp blir vävnaden allt känsligare. Petrolatum stärker hudbarriären genom att fungera som ett fuktlås och hjälper den att bibehålla de djupare fuktdepåerna.

Cera Cetomacrogolis Emulsificans

FÖRDELAR


Fuktgivare
Mjukgörare


Alla alkoholer är inte desamma! Vissa erbjuder fukt istället för att torka ut. Cera Cetomacrogolis Emulsificans anses faktiskt vara en "fettalkohol" – en naturlig mjukgörare som förbättrar känslan hos Gladskin-produkterna och som har en mjukgörande effekt på din hud.

Arginine HCI

FÖRDELAR


Mjukgörare


Den här ingrediensen fungerar som ett balsam för huden. Det erbjuder fuktgivande och läkande egenskaper när den appliceras på huden. Ett perfekt alternativ för skör och skadad hud.

Kalciumklorid

FÖRDELAR

Ökar viskositeten
Stabiliserar

Kalciumklorid är ett mineralsalt som också finns i naturen. Det ökar viskositeten i våra krämer och vår gel, vilket gör dem mer användarvänliga.


Staphefekt™️

FÖRDELAR

Angriper dåliga bakterier

Hjälper att återskapa balansen i hudens mikrobiom


Tänk dig Staphefekt
™️ som en superhjälte! Den är världens första enzym som selektivt bara angriper S aureus, den "dåliga" bakterien, som kan förvärra hudåkommor som eksem. Det som gör Stapefekt™️ ännu mer speciell är att den lämnar de goda bakterierna, som är nödvändiga för en hälsosam hud, intakta*

*in vitro studier

Previous article All articles Next article